Tuesday, Feb 19th

Kemaskini terakhir: 03:39:40 PM GMT

Anda Di Sini: IKRAM Daerah PASIR MAS

PASIR MAS

IKRAM PASIR MAS TURUN PADANG BANTU MANGSA BANJIR

Baca lagi...

KEHADIRAN FORUM MAAL HIJRAH MASJID MUKIM PALOH, PASIR MAS MEMBUKTIKAN KESEDARAN PENDUDUK TERHADAP PERJUANGAN RASULULLAH SAW

Baca lagi...

IKRAM MANABUR BAKTI KEPADA MASYARAKAT DI MASJID GUAL PERIOK, RANTAU PANJANG

Rantau Panjang, Jumaat, 20 Julai - Kampong Gual Periok terletak di kawasan pendalaman dalam daerah Rantau Panjang. Kedudukannya bersempadan dengan Thailand dan kira-kira 40 km dari Kota Bharu. Kampong ini menikmati kemudahan awam seperti bekalan air,elektrik telekomunikasi, pusat kesihatan, jalan raya dan pusat pendidikan rendah dan menengah. Sebahagian besar penduduk disini menyara keluarga mereka dengan bertani dan menoreh getah.
Baca lagi...

500 Penduduk Pasir Mas Sertai Program IKRAM

Pasir Mas: 12 Ogos 2011, Pertubuhan IKRAM Pasir Mas telah berjaya mengumpulkan kira-kira 500 penduduk Kg Rahmat dalam satu majlis berbuka puasa yang diadakan di masjid Mukim kampung berkenaan, kira-kira 30 km dari bandar Pasir Mas dan bersempadanan dengan Selatan Thailand. Kehadiran rombongan IKRAM telah disambut meriah oleh Imam serta ahli jawatankuaas masjid berkenaan. Turut hadir ialah Timbalan Yang Dipertua, ahli jawantankuasa serta ahli-ahli IKRAM Daerah. Majlis yang bermula jam 5.30 petang itu dimulai dengan ucapan pembukaan oleh Yang DiPertua IKRAM Daerah, Ustaz Saufi Hj Abdullah. Dalam ucapanya beliau turut menerangkan matlamat keujudan Pertubuhan IKRAM dan peranannya dalan kebangkitan Islam masa kini .Beliau kemudiannya menyampaikan bantuan dan sumbangan berupa barangan makanan kering sumbangan Islamic Relief Malaysia dan wang zakat dari tabung IKRAM Pasir Mas kepada 50 keluarga miskin. Disamping itu pihak IKRAM turut menghulurkan sumbangan derma sebanyak RM500 kepada masjid. Sepanjang majlis itu beberapa siri tazkirah telah juga didakan yang berakhir dengan solat terawih diimani oleh Ustaz Saufi.